Solar sistemlerin hayatımıza girişi yakın tarihlere denk gelse de solar sistem uygulamalarını hayatın bu kadar içerisine alışı aşırı bir ivme göstermektedir.

Solar sistemlerin tanımı ile başlayalım. Solar güneş ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Solar istemler güneş enerjisinin elektrik enerjisi olarak kullandırılması anlamına gelir. Balkonlarımızda başlayan solar sistemler günlük gün ışığı alınan enerjisinin akşamları balkonlarımızı aydınlatan ampuller olarak hayatımıza girişidir. Elbette solar sistemler bunula sınırlı değildir. Solar sistemler özellikle sanayi enerjisi tüketiminde yüksek verim sağlayan hem ülke ekonomisine hem de çevre sağlığına zarar vermeyen tükenmeyen enerji kaynağıdır. Tükenmeyen ve çevreye zarar vermeyen kelimelerinin özellikle altını çiziyorum. Çünkü bu kelimelerin devlet desteği almanızı sağlayan solar sistemlerin bel kemiğini oluşturuyor.

Solar sistemler panel ve diğer aparatların sayesinde güneşten alınan enerjisinin elektriğe dönüştürülmesi bu elektriğinde kullanılabilir bir yapıya dönüştürülmesi esasına dayanır. Solar sistem uygulamaları ev ve fabrikalarda çatı uygulaması olarak görülebilirken, solar santral sistemleri açık arazilerde geniş ve yaygın alan bulabilmektedir. Solar sistem uygulamalarında güneşin geliş açısına uygun şekilde monte edilmesi önemlidir. Esas olan güneşten gelecek olan ışık enerjisi olduğuna göre bu açı olmazsa olmaz unsurdur. Çatı uygulamalarında solar sistem panellerinin doğru montajı kadar alınacak verimin öngörülü şekilde planlanması da uzmanlık gerektirecek konudur.

Güneş enerjisi açısından oldukça yüksek verim alınacak bir bölgede yaşamaktayız. Ortalama bir yılın dokuz ayı kadar bir dönemde güneş enerjisinden yararlanılmaktadır. Özellikle bölgemiz olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi için düşündüğümüzde hem sanayinin bu denli gelişmiş olması hem de geniş tarım arazilerine sahip olmamızdan kaynaklı olarak ciddi bir kapasite söz konusudur. Bu kapasiteyi enerjiye çevirmek için yapılması gereken tek şey doğru bir firma ile ortak çalışmayı seçmektir. Bu anlamda size tüm teçhizat ve donanımsal yeterliliği ile uzman kadrosu sayesinde destek sağlayacak olan Akdemir Soları gururla sunarız. Yaptığımız işler yaptıklarımızın teminatıdır diyerek sizler için yüksek verim ve kaliteyi bir arada sunuyoruz. Ayrıcalıklı bir girişim gerçekleştirmeyi planladığınız bu yolda sizin için en iyiyi yapıyor olmanın tevazusu ile hareket ediyoruz.