Gaziantep güneş enerjisi firmaları arayışına girdiyseniz siz de bitmez enerji kaynağımız olan güneşten yararlanmak istiyorsunuz demektir. Bu harika çünkü güneş enerjisinden yararlanmak hem doğa açısından hem de ülke ekonomisi açısından çok önemlidir.

Solar enerji sistemlerine olan talebin ülkemiz ve özellikle bölgemizde artması ile Gaziantep güneş enerjisi firmalarındaki artış da göze çarpan bir hale geldi. Peki, bu kadar firma arasından en güvenilir ve en kaliteli olanını nasıl seçeceğiz sorusuna cevap bulmalıyız.

Panel seçiminin doğru yapılması ilk arayışımız olmalıdır. Panelin markası değil genel anlamda verim özelliği önemli olmalıdır bizim için. Panelin yerleştirme açısının güneşin geliş açısı ile uyumu, panel camının kirlilik durumu, panelin çok soğuk ya da çok sıcak olması gibi etkenler alınan verimi mutlaka etkileyecektir. Tüm bu olumsuz koşullar hesaplanarak seçim yapılmalı ve profesyonel montaj gerçekleştirilmelidir. Tüketime göre yerleştirilecek olan panel sayısı ve panel özellikleri belirlenmelidir.

Akü hesabının doğru yapılması gerekir. Akü depolanacak enerjinin bulunacağı yerdir. Bu yüzden güneşli güneşsiz gün ve saat ayarlamaları doğru yapılmalı ve akünün tür ve çeşidi bu depolamaya uygun kapasitede seçilmelidir.

Şarj kontrol cihazları akünün durumunu sürekli kontrol ederek bataryanın ömrünü uzatan bir yapıdır. Bu sebeple alınacak olan verimi etkileyecek olan kaynaklardan biridir. Seçiminin doğru yapılması yarar sağlarken yanlış yapılması olumsuz sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Faz çevirici cihaz anlamına gelen inverter seçiminin de doğru yapılması oldukça önemlidir. On-grid ve off-gid olarak ayrılacak olan inverterler bağdaştırıcı özellik göstereceğinden seçiminin uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Gerilim yükselmesi ve düşmesi hesaba katılarak seçilmesi gereken kablo ve sigorta ve diğer ekipmanlar için de uzman görüşü zorunludur.

Göreceğiniz üzere baştan sona uzmanlık ve kaliteli ekipman gerektiren işler bütünüdür. Bu sebeple solar enerji firmaları arayışınızda olması gerekenler ve zorunlu olanlar gibi farklı değerlendirmeler yapmak zorundasınız. Kendisini ve bünyesine her geçen gün geliştiren Akdemir Solar kaliteli hizmet anlayışı ve mükemmellik ilkesi ile sizlere yarar sağlamak için yanınızdan olmaktan mutluluk duyacaktır. Güneş enerjisi denilince akla Akdemir Solar gelir.