Bitmeyecek enerji kaynağı olan güneş ışığından yararlanarak sağladığımız enerjiye solar enerji, bu enerjisinin bize aktarılmasını sağlayan sisteme de solar panel sistemleri denilmektedir.

Dünya üzerine düşen güneş enerjisi miktarı bizim kullandığımız enerjinin 10 bin katına tekabül etmektedir. Biz ise bu enerjinin sadece 0,01’ini verimli olarak kullanmaktayız. Hem sağlıklı bir enerji döngüsü oluşturmak hem de enerjiyi mantıklı kullanmak söz konusu olduğunda gelişmiş ülkeler için görüyoruz ki güneş enerjisinden faydalanmak çok daha geçerli bir seçim olmaktadır.

Güneş ışınlarının güneş panelleri ya da diğer adıyla solar paneller aracılığı ile emilmesi sonucu aldığımız enerji solar enerji olmaktadır. Bu solar sistemler iki şekilde kurulur. Birincisi geniş kurulum projeleri ise arazilere kurulur. Yere kurulacak olan paneller yerden 50 cm yükseklikte olacak şekilde konumlandırılır. Tozdan zarar görmemesi amaçlanmaktadır. Eğer kurulum ev ya da fabrika gibi bir alana yapılacak ise çatılara uygulama yapılır. İster çatı ister arazi olsun, güneş panelleri güneşin geliş açısına uygun olarak yapılacak hesaplamalar doğrultusunda eğimli olarak monte edilir.

Solar paneller, hücre yapısına göre iki farklı şekilde tasarlanmıştır. Bunlardan ilki Polikristal panellerdir. Fiyat anlamında daha uygun olan seçeneklerdir. Bunun sebebi çekme prosesi gibi ayrı bir sitem gerektirmiyor olmasıdır. Çekme prosesi dediğimiz yapının olması maliyeti düşürdüğü kadar verimi de düşük anlamda etkileyecektir.  İkincisi ise; monokristal güneş panelleridir. Yüksek dereceli silikondan yapılan hücreler sebebiyle verimliliği daha fazladır. Bu sebeple daha çok uzay istasyonları, uydularda ve ileri teknoloji ürünlerinde tercih edilmektedir.

Güneş paneli seçimi sadece verimlilik baz alınarak yapılmamalıdır. Satış sorası destek, montaj ekibinin uzmanlığı ve kullanılan malzemelerin kalite standartlarında olması da bu anlamda bağlayıcı olmalıdır. Gaziantep güneş paneli denilince akla gelen il isim olma yolunda her yeni teknolojiyi bünyesine entegre etmeye baş koymuş Akdemir Solar ile hem kalite anlayışınız değişecek hem de satış sonrası sınırsız destek avantajlarından yararlanabileceksiniz. Güneşin bitmeyecek faydasından siz de sınırsızca faydalanın istiyoruz. Güneş enerjisi konusunda uzman arayışınıza son verecek olan Akdemir Solar sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacaktır.