Mazotun kendi özerkliğini ilan etmesiyle tarımsal sulama için kullanılacak sistem de neredeyse zorunlu hale gelen bir sistemdir güneş enerjili tarımsal sulama. Aslına bakarsanız tükenmez güneş enerjisinin elektrik üretimi ile beraber tarım için de sağlayacağı faydalardan yeterli kadar yararlanmıyoruz.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda ki hassasiyetin artması tarımsal sulamanın da önünü açtı. Bu sayede mazot fiyatlarından durmadan dert yanan tarımsal faaliyet ilgilileri buna bir alternatif olduğunun farkına vardılar. Ülkemiz de özellikle güneş enerjisi sistemlerinin ve rüzgar enerjisi sistemlerinin daha aktif kullanılmaya başlanması ile bu sektörün daha da gelişeceği ve temiz enerji kaynaklarından yararlanmanın daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

Güneş enerjili tarımsal sulama da başlangıç yine panel kurulumlarıdır. Tarımsal sulama iki şekilde olur. Bunlardan birincisi damla sulama denilen sistemdir. Bu sistem özellikle kurak bölgelerde suyun buharlaşmadan direk bitki köküne verilmesi esasına dayanır.  Güneşin panellerde emilmesi ile depolanan enerji kontrol panellerinde toplanarak sulama sistemine aktarılır. Bir diğer sistem ise tam sulama sistemleridir. Depo edilen güneş enerjisinin kontrol panellerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile sulama kanallarına sulama emrinin gitmesi sitemine dayanır. Zamanlamanın ayarlanması sistemi ile başına personel ve işçiler bulundurmadan sistemin çalışıyor olması dönemsel işçiliğin de önünü kesmektedir.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi gelişmiş ülkelerde artık evlerin çatısında bile çok yoğun olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde daha çok fabrikalarda kullanılmakta olan solar sistemler gün geçtikçe evlerde de hak ettiği yere ulaşacaktır diye umut ediyoruz. Ülkemizin konumu gereği güneşten neredeyse mevsim yararlanma şansımız var. Çünkü sadece güneşin olduğu zamanlarda değil güneşin ısısı ile de enerji sağlanabilmektedir.

Akdemir Solar, güneşin elektriğe dönüştürülmesi için geliştirdiği sistemler ile sizlere hizmet vermektedir. Gaziantep solar enerji ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi solar sistemlerin kurulması ve satış sonrası desteğin sağlanması ile tüm gücümüzle çalışmaktayız. Güneş panelleri, rüzgar tribünleri, solar ev sistemleri, solar şarj üniteleri, otomasyon ürünleri gibi solar sistemlerin konuş olan her detayın satışı ve kurulumu hizmetlerini sizler için sunuyoruz. Gaziantep solar sistemler için sizleri bekliyoruz.