Yazın kendisini göstermesiyle birlikte bize güneşin zararlarını anlatmaya başlayacakları bu günlerde biz size güneş enerjisinin yararlarından bahsedelim istiyoruz.

Elbette ki her şeyin yerinde ve zamanında tüketilmesi esasına dayanarak yazacağımız bir makale okuyacaksınız. Tükenmez enerji kaynaklarından güneşin en doğal ve en temiz kaynak olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kaynaktan yani güneşten doğru yararlanmak gerekir. Güneş enerjisinden yararlanarak meyve sebze kurutma, sıcak su elde etme ve enerji üretmek gibi faydalar sağlarız. Bu yöntemlerden hangisini kullanıyor olursanız olun çevreye zarar vermezsiniz. Dolayısıyla hem yarar elde eder hem de zarar veren durumuna düşmezsiniz. Gazete ve haberlerde göreceğiniz üzere bir enerji üretimi tesisinin yapılabilmesi için çevreye verilen zararlarda dolayı halk bilinçli bir şekilde ayaklanmaktadır. Oysa güneş enerji tesisleri atıl bölgelerde ve daha çok çatılarda kullanıldığından çevreye ekstra bir işleme olmayacağından çok daha zararsızdır.

Yüksek bir verim kaygınız yok ise ya da güneş enerjisi ile üretilecek olan elektriği sanayi ya da daha kompleks alanlarda kullanmayı düşünmüyorsanız her hangi bir profesyonellik gerekmeden de sağlayabilirsiniz. Çoğumuzun balkonlarda görebileceği küçük lambalar bu mantık ile çalışmaktadır. Ve en önemlisi çevreye verdiği bir zarar söz konusu değildir.  Daha profesyonel ve lisanslı bir elektrik üretiminden söz edeceksek de kurulan güneş enerjisi tesisinin kendini amorti etmesi en fazla 5-6 yılını alacak bundan sonraki üretimlerin tamamını kar yazacaktır. Güneş enerjisi santrallerinin bakım giderleri diğer tür enerji santrallerine nazaran çok daha düşük bütçeler gerektirir. Bu açıdan amorti sonrası süreç için karlılık oranı daha da artmış olacaktır. Ayrıca güneş enerjisi rüzgar ve su enerjileri gibi zor üretim koşullarına sahip değildir. Ülkemizin konumu ve iklim kuşağı gereği nerdeyse 9 aya yakın aldığı güneş ile verimli elektrik üretilebilir.

Akdemir Solar olarak, evlerinize, iş yerlerinize, tarla, bağ bahçe gibi tesis kurulumu yapılabilecek alanlarda güneş enerjisinin elektriğe dönüştürülüp sizin hem kendi bütçenize hem de devlet ekonomisine katkıda bulunmanızı sağlıyoruz. Gaziantep güneş enerjisi konusu gündemdeyse biz yakınınızda olacağız. Kalite ve güven ikilisini bir arada isterseniz zaten hep yanınızdayız.