Çatı Üzeri güneş enerjisi santrali uygulamaları ülkemizde de git gide artış göstermektedir. Her yıl %2 civarında olan zamlar sebebiyle gerek işletmeler gerekse de evlerde güneş enerjisinden yararlanmak fikri daha akıllıca bir yöntem haline gelmiştir.

Güneş panelleri yardımı ile güneşten alınan ısı ve ışık enerjisinin kullanılabilir elektrik haline dönüştürülmesi esasına dayanmaktadır. Burada kafanıza takılan ilk sorunun güneşli olmayan günlerde bu sistemden nasıl yararlanacağımız olacaktır. Elbette bir sistem için vereceğiniz maliyetten ötürü bundan ne kadar yararlanıp yararlanamayacağınızı bilmek sizin en doğal hakkınızdır. Güneşten ışık enerjisi anlamında sağlanacak güneş enerjisi güneşin olmadığı zamanlarda çok az bir ısı ile sağlanır.

Ülkemizde güneş enerjisi kullanımını arttırmak için güneş enerjisi santrali uygulamaları için devlet desteği çalışmaları yapılmaktadır. Türkiye’nin konumu gereği güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi üretimi yoğunluğu sebebiyle yurt içi ve yurt dışı yatırımcılardan yoğun talep görmektedir. Doğal enerjinin kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştürülmesi  için özellikle iş yerlerinde kurulacak güneş enerjisi santralleri için destekler sağlanmaktadır.

Gaziantep için güneş enerji santrali uygulamaları arayanların güven içerisinde uygulama yaptırabilecekleri Akdemir Solar, son teknoloji aküler, en kaliteli solar paneller ile sizler için en iyiyi sağlamayı amaçlamaktadır. Çatı üzeri güneş enerjisi santrali uygulamaları için de çatı eğimine göre mühendislerimiz tarafından en doğru projenin çizilmesi işi öncelikle gerçekleştirilmektedir.  Güneş paneli yerleştirme işinin en temeli olan proje işleri tarafımızdan profesyonelce gerçekleştirilmektedir. Uygulama yapılacak olan çatının durumu da bu konuda bir diğer bağlayıcıdır. Kiremit çatı mı yoksa dam dediğimiz düz sistem mi çatının durumuna göre yapılacak olan panel düzenine karar verilir. Bu durum sadece panelin nasıl konumlandırılacağı ile bitmemektedir. Panelin yerleştirileceği düzenek de çatının şekline göre değişiklik gösterecektir.

Belli bir maliyeti daha aza indirmek için yapılması planlanan güneş enerjisi santrali için yapılacak olan ilk maliyet bu yüzden önemlidir. Uygulama yapılacak olan yer ile ilgili konular ve panelin kalitesi en belirleyici faktörlerdir. Gaziantep güneş enerjisi santrali yaptırmak isteyen ya da bu konuda hala fikir sahibi olmadığını düşünenler için bir tık ötedeyiz.