Enerji maliyetlerinin her geçen gün daha da artması konutlar, iş yerleri ve işletmecileri alternatif tercihlere doğru yöneltmiştir. İşte bu anlamda sizin için tükenmez enerji kaynağından yapılacak üretim olan Güneş enerji sistemlerinin tam zamanı.

Tükenmez bir enerji kaynağından üreteceğiniz elektrik ile ilgili yapılan yönetmelik değişikliği ile beraber hem üretimin ilkeleri tekrar düzenlendi hem de üretim rakamlarına artış eklendi. Lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğinde değişiklik ile artık lisans olmadan da üretim yapılabilecek ve bu üretimin fazlası satışa dönüştürülebilecek. Yönetmelik kapsamında üretim 1 MW’ dan 5 MW’ a çıkarılarak üretim artışı desteği sağlanmış oldu.

Yönetmelik değişikliği 2019 yılı sonuna kadar olan tüm başvurular için geçerli olup satış anlaşmaları 1 senelik bir dönemi kapsayacak şekilde düzenlendi. Tüm bu gelişmeler devam ederken güneş enerjisinin önemi de bu denli anlaşılmışken devletin sağladığı teşviklerde kullanıcıların bu konuya yönelmelerini sağladı.

Ülkemizin konumu gereği güneşlenme süresinde ki verimlilik de göz önüne alındığında ortaya güneş enerji sistemlerini çok elverişli kılan bir potansiyel çıkmaktadır. Aşağıda göreceğiniz tablo da ülkemizin bölgelerinin güneşlenme seviyesi rakamlarını göreceksiniz.

Tabloda gördüğünüz üzere ülkemizin her bölgesi belirli oranlarda güneşi alarak elektrik üretimine müsaade etmektedir. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerindeki yıllık potansiyel miktarı elektriğin hem kendiniz için hem de ticarete konu satımı için yüksek rakamlar ile ilgi çekmektedir.

Güneş enerji sistemlerinin tarımsal sulama için geliştirilmiş olan tarafları da özellikle yine tarımın kalkınma aracı olarak kullanıldığı Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde enerji sistemlerinde ilerleyişin bir diğer sebebi olmuştur. Bir elektrik enerji projesinin bizzat kendisini ortalama olarak 5 ila 7 yıl gibi çok kısa bir sürede amorti edebildiğini de tüm bu verimliliğe eklediğimizde alternatif bir tercih olmaktan neredeyse çıkıp asıl sebep olabilmektedir. 

Biz Akdemir Solar olarak güneş enerjisinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere tüm bölgelerin kurumların, işletmelerin ve hatta konutların yüksek verim ile çalışan sistemlere sahip olup yararlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya standartlarında malzemeler ve kusursuz hizmet anlayışı ile en yakın destekçiniz olacağız.