Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı res1.jpg

Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisinden yararlanmanın tam mevsimi iken güneş enerji sistemleri hakkında bildiğiniz ya da bilmediğiniz tüm doğruları tekrar bir gözden geçirelim istedik. Malumunuz üzerine yönetmelikte yapılan son değişmeler beraberinde artan talepler olarak geri dönüş sağlamaya başlamıştır.

Bunun sebebi ilk olarak neredeyse enerji sektörünün 8 senedir beklemiş olduğu hem yatırım teşviklerinin ve yatırımın önündeki koşulların kaldırılması hem de süresi uzatılan sözleşmelerin yatırımcıyı geleceğe dönük düşüncelere itebilecek rahatlığa getirmiş olmasıdır. Bu durumlardan öncesini düşündüğümüzde gerek yatırımcılar gerekse devlet tarafından sağlanan teşvik aracıları ne yatırımcının taleplerini tam olarak yerine getirebiliyor ne de ürettiği elektriğin geri dönüşümünü sağlamak konusunda yardımları tam olarak alamıyordu. Fakat yenilen teknoloji yenilenen yönetmelik ile beraberinde çok güzel ortamların yaratılmasına sebebiyet vermeye başladı. Yatırımcıların korktuğu bazı yanlış bilgilerden bahsetmekte sanırım bu anlamda fayda olacaktır.

Yeniliği takip etme ya da kulaktan duyma bilgilerle yatırım fikrini durduran kişilerin yaptığı hataların başında üretilen elektriğin satışı durumu gelmektedir. Herhangi bir lisans olmaksızın elektrik üretiminin serbestleştiği yönetmelik değişikliği ile beraber üretilen elektriğin kullanım fazlası olan kısmının 10 yıl süre boyunca satışının sözleşme dahilinde yapılması kolaylığı sanırım yatırımcılara yeteri kadar cazip gelebilecek bir konudur. Hâlihazırda lisanssız elektrik üretimi ile ilgili resmi gazetede yayınlanması ile beraber sene sonuna ve 2020 yılı başına kadar yönetmelik değişiminden yararlanmak da ayrı bir avantajdır. Bu sene sonuna kadar yapılacak olan başvurular yapılan yönetmelik değişikliği kapsamında değerlendirilecek fiyatlandırması da sözleşmeye konu surede burası baz alınarak yapılacaktır.

Akdemir Solar Enerji  ailesi olarak Anadolu Bölgesi’nin Türkiye için ne kadar önemli bir güneş enerji portföyüne sahip olduğunu bilen bir firma olarak Güneş enerji sistemleri konusunda gerek duyduğunuz her şeye tarafımızdan ulaşmanızı sağlıyoruz. Güneş panelleri kurulumu montajı başta olmak üzere Güneş enerji sistemleri konusunda destek almak istediğiniz tüm konularda her daim yanınızda olmayı ve güven içerisinde sizlerle çalışmaya amaçlıyoruz. Çok güvendiğimiz, konusunda uzman ekip arkadaşlarımız ve dünya standartlarında olan proje ürünlerimiz ile eminiz ki bizimle çalışmak, size de memnuniyet verecektir.