Artan nüfus ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretimin artması esas olmaktadır. Bu  durum beraberinde tarımın daha verimli olabilmesi için tarımsal sulamayı da tetikleyen bir kanal oluşumunu gerekli kılmaktadır.

Su kaynaklarının verimli ve programlı dağıtımı ve kullanımını sağlamak için yapılan su yönetimi konusu tarımsal sulama için de geçerlidir. Geçtiğimiz günlerde resmi gazete de yayınlanmış olan yenilenebilir enerji kaynakları hakkında ki yönetmelikte bu konu ayrıca ele alınmış ve tarımın ülke ekonomisine katkısı düşünülmüştür.

Yönetmeliğe göre, elektrik aboneliği Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait tarımsal sulama amaçlı tesislerin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulu gücü tarımsal sulama tesisinin bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücü, birden fazla tesis için tesislerin sözleşme güçleri toplamı ile sınırlı olmak koşuluyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve işletilen yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri de ön lisans ve lisans alma ile şirket kurma yükümlülüğünden muaf olarak kurulabilecek üretim tesisleri arasında yer alacak.

Tarımsal sulama, içme ve atık suyu amaçlı kullanılan tesisler için büyük avantaj tarımsal sulama

ağlayacak olan bu yönetmelik kapsamında asıl önemli olan konu başvuruların 2019 yılı içerisinde yapılması gerekliliğidir. Kapsamı 10 seneyi bulan başvurular 2020 yılına kadar geçerli olacaktır.

Akdemir Solar olarak enerji sektörünün de uzun zamandır beklediği yönetmelik değişikliği kapsamında gerek elektrik enerjisi konusunda gerekse de tarımsal sulama konusunda sizler için tüm süreçlerin takibini yapmaktayız. Ülkemiz ve özellikle bölgemizde bulunan tarımsal arazilerin verimini arttırmak ve çiftçilerin elde edecekleri geliri arttırmak için elektrikten ve sudan sağlayacakları kazanç çok önemlidir. Bu açıdan da bakıldığında ilk başta yapılacak olan kurulum ve montaj giderleri sonraki aşamalarda elde edilecek kazancı etkileyici özelliktedir. Tarımsal sulama ile arazilerden yüksek verim elde edilmesi amaçlanırken aynı şekilde verimi yüksek arazilerden elde dilen kazançta kendini katlayacaktır.

Akdemir Solar; yenilebilir enerji kaynakları konusunda sizlere garantili ürün çeşitleri ve sorunsuz işçiliği ile elde edeceğiniz gelirin de fazlasını sunmaktadır. Uzun vadede elde edeceğiniz kazancın tadını hep beraber çıkaralım diliyoruz.