Gaziantep Güneş enerjisi sistemleri genel anlamıyla iki başlık altında toplanmalıdır. Bunlardan birinci bildiğimiz daha çok su ısıtmak için kullanılan güneş enerjisi sitemleri diğeri ise solar güneş paneli sistemleridir.

Gaziantep konumu ve iklimi gereği yılın neredeyse 9 ayında güneş alan ılıman iklime sahip bir şehrimizdir. Geniş yüzölçümüne sahip olması da güneş enerjisini yaygın kullanımına müsaade eder yapıdadır. Hemen hemen her binanın çatısında görebileceğiniz güneş enerjisi ile su ısıtan sistemler mevcuttur. Bölgemizde güneş ışınlarının sayesinde meyve sebze kurutma da yaygındır. Tüm bunlara ek olarak solar güneş enerjisi sistemleri için geniş alanlar kadar çatı uygulamaları da yoğun talep görmektedir. Bunu en büyük sebeplerinden biri Gaziantep’in ülke ihracatında saygın bir yere sahip olan 5 organize sanayi bölgesine sahip olması da gelmektedir. Fabrikaları tükettiği elektrik enerjisini doğal kaynağımız olan güneşte almak istemesi hem verimliliğe katkı sağlamakta hem de firmalar için mantıklı bir tüketim yatırımı oluşturmaktadır.

Solar Güneş Enerjisi sistemlerinin yararlarından bahsetmek sanırım bu konudaki bakış açınıza biraz olsun etkileyecektir. Güneşin bitmez tükenmez bir kaynak olması ve ücretsiz yararlanılabilir olması en seçici avantajıdır. Aynı mantıktan yola çıkarak güneş enerjisi sistemi ile tesis edilmiş bir yerde elektrik kesintisi gibi ekstrem bir durum oluşması söz konusu değildir. Beklenmedik arızlar oluşması, trafo sorunları size ilgilendiren bir durum olmaz. Güneş enerjisi sistemleri kendini kısa sürede amorti eden bir yatırım çeşididir. Ortalama 40 yı ömrü vardır ve firmalar 25 yıla kadar garantili hizmet vermektedirler. Aynı zamanda devlet teşviki ile 10 yıla kadar yatırımınız için güvence sağlayabilirsiniz.

Bu yararların tamamı göz önüne alındığında ister açık alanlarda yapılacak büyük  güneş enerjisi santrali uygulamaları olsun isterseniz de ev tipi solar güneş enerjisi sistemleri uygulamaları olsun her türlü avantajınız söz konusudur. Akdemir Solar olarak güneş enerjisinden en ii şekilde yararlanmanız ve uygulama sonrası kusursuz desteğimiz ile sizleri tükenmeyen enerji ile bir araya getiriyoruz. Kurulum, montaj ve kullanım aşamalarının tamamı uzmanlığımız ile gerçekleşmektedir. Gaziantep güneş enerjisi sistemleri kavramına adımızı yazdırmak için her yeniliği yakından takip ediyor ve sizler için hizmetlerimiz kapsamına alıyoruz.