12 Mayıs 2019 tarihli resmi gazetede yayınlanan, lisanssız elektrik üretimi yönetmeliği değişimi kapsamında meskenler ve işyerleri için yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vereceğimiz bir yazıyı Akdemir Solar Enerji olarak kaleme aldık. Başvuruda bulunabilecek tesisler başlıklı madde 11’e 1 bendli yönetmelik değişikliği şunu söylemektedir:

Bu Yönetmelik kapsamında Bakanlık veya Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurum tarafından 10 kW’a (10 kW dahil) kadar tip proje hazırlanması uygun görülen, yenilenebilir enerji kaynağına dayalı ve kendi tüketim tesisinin bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücüne kadar, üretimi ve tüketimi aynı noktadan bağlı üretim tesisleri için başvuru ve ihtiyaç fazlası enerjinin değerlendirilmesinde, kurum tarafından belirlenen usul ve esaslar ile bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu formatı kapsamında işlem tesis edilir. Bu kapsamda gerçekleşecek olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesislerine ilişkin başvurular, Kurum tarafından belirlenen usul ve esaslar uyarınca değerlendirilir.

Bu madde aslında tam olarak şunu ifade etmektedir; mesken aboneleri için 10 kw (10 kw dahil) tüm işletmeler ve kamu kurumlarında 5 megabaytlık kadar kurulacak enerjinin öz tüketim fazlasını satabilme imkanı tanınmaktadır. Önceleri kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel işletmelerde 1 megabayt olan bu oran 5 megabayt çıkarılmıştır. Yapılan son değişikliğin 2019 senesi sonuna 2020 senesi başına kadar başvuruda bulunanlar için 10 sene geçerli olduğunu tekrar hatırlatır Akdemir Solar ailesi olarak Güneş enerji sistemleri konusunda sağlayabileceğiniz tüm desteklerimiz ile sizlere hizmet vermekteyiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının devlet tarafından da bu kadar önemseniyor ve kullanımı teşvik ediliyor olmasından dolayı aktif bir rağbet olacağını düşünüyoruz.

Bu açıdan piyasada bulabileceğiniz solar sistem firmalarının tamamını doğru analiz etmeniz, yedek parça, işçilik ve malzeme konusunda kalitesinden taviz vermeyen firmaları seçmeniz yararlı olacaktır. İşte tüm bu çatı altında karşınıza Akdemir Solar ailesi çıkacaktır. Dünya çapında kullanılan marka ve modeller ile kusursuz işçilik ve mühendislik bilgisi ile sağladığımız güneş enerjisi sistemleri ve yedek parça temini ile uzun vadede kazanca geçeceğiniz yatırımlar için her daim yanınızda olmaktan mutluluk duyacağız. Güneş enerji sistemleri ve tarımsal sulama için bizimle irtibata geçmeden karar vermeyin.