Güneş ile ilgili olan anlamına gelen solar kelimesi elektrik enerjisine dönüştüğünde solar enerji ve dolaysıyla solar enerji sistemleri konuş hasıl olmuştur.

Gaziantep bilindiği üzere güneşi 4 mevsim alan güneydoğu Anadolu bölgesinin en nadide şehirlerinden biridir. Solar enerji sistemleri içerisinde sanayisinin de gelişmiş olması sebebi ile yüksek payı vardır. Sanayi elektriği söz konusu olduğundan kaçınılmaz bir tasarruf durumu söz konusu olacaktır. Solar enerji sistemleri uygulaması konusunda fark yaratacak bir düzene sahip olmanız için bilmeniz gereken bir ayrıntıdan bahsedeceğiz size.

Solar sistemler için gerekli olanlardan başlayalım. Solar sistemler için akla gelecek ilk malzeme elbette güneş paneli olacaktır. Güneşten aldığı ısı ve ışık ile depoladığı enerjiyi diğer malzemeler aracılığıyla elektriğe dönüştürecek olan güneş panellerinden bahsediyoruz Bu konuda yerli ve yabancı seçenekleriniz bulunmaktadır. Solar projeler de alınacak olan verim hesabı öncesi tüketime bakma esası vardır. Bu sebeple tüketim esasına göre hesaplamalar yapılıp kullanılacak panel güçleri ve sistemin asıl projesi ortaya çıkacaktır. Panel ebatları da sayısı da bu hesaplamalar sonrası çıkacak detaylardır. Kullanılacak olan paneller konusunda muhtemel olarak size birden fazla marka ve model seçeneği sunulacaktır. BU konuda internet üzerinden de araştırmalarınız yapmanız karşılaştırma yapmanızı kolaylaştıracaktır.

Panel seçimi sonrası kalan kısım da aslında çok fazla yorumlanacak bir detay bulunmuyor. Çizilen proje dahilinde kullanılacak kablosundan aküsüne kadar her detay eğer profesyonel bir solar sistem firması ile çalışıyorsanız ayağına gelecektir. Kar etmek ya da en azından zarar etmemek açısından kullanılacak ana sistemler konusunda bilgi almanız ve bunu kendi içerişinizde değerlendirmeniz faydalı olacaktır diye düşünüyoruz.

Solar enerji sistemlerinde avantaj olarak göreceğiniz hızlı amorti ve zamanlardan kaçma amaçlarınız dahilinde yenileme ve durmadan bakım onarım gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak için başta kesenin ağzını biraz açmanızda sakınca yoktur. Sizi sizin kadar düşüneceğinden emin olacağınız firmaları seçmelisiniz. Akdemir Solar seçiminiz esansında avantaj olarak gördüğünüz her detayın bire bir takipçisi olarak sizlere kaliteli ve kusursuz solar sistemler hizmetleri sunmaktadır. Sizlerle tanışmak kendimiz tanıtmak için her zaman bekleriz.