Solar sistemlerin gün geçtikçe artan talepleri bu sistemlerin farklı amaçlar için kullanılmasına da meydan hazırlamıştır. Solar tarımsal sulama da bu amaçlardan biridir.

Gaziantep gibi hem sanayi hem de geniş tarım arazilerine sahip bir bölge için tarımsal sulama da solar sistemlerin kullanılması da aynı amaçların doğrulanması halidir. Tarımsal sulama da solar sistemlerin kullanılması hem işçilik maliyetini düşürmekte hem de zaman sıkıntısını ortadan kaldıran avantajlar sağlamaktadır.

Solar tarımsal sulama da mantık yine aynı solar enerji sistemleri gibi çalışmaktadır. Güneşten alınan enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek elde edilen elektrik ile sulama sistemlerinin çalışması esasına dayanır. Bu sistem sayesinde zamanı ve su tüketim şekli ayarlanmış şekilde sulama yapılarak hem su tasarrufu hem de elektrik tasarrufu sağlanmış olur. Aynı güneş enerjisindeki solar sistem mantığı ile panellerin aracılığı ile güneş ışığı sayesinde toplanan enerji ile sistem kurulumu başlanmış olur. Paneller aracılığı ile alınan elektrik depolama ünitelerinde toplanır. Bu toplanan enerji doğu akımlarda ayarlanarak solar sulama sistemlerine iletilir. Bu sistemlerin yönetimi esaslarına bağlı olarak düzenlemeleri ve ayarlamaları yapılır. Bu esaslar arasında zaman ayarı ve dağıtım yapılacak su ayarları yer alır. Arazinin genişliği, sulamanın yapılacağı alanın genişliği, sulanacak arazinin toprak özellikleri gibi belli başlı unsurlara göre düzenlemeler yapılır.

Ülkemizde solar sistemler için sağlanan devlet teşvikleriyle beraber sistem uygulamalarında oldukça geniş talepler oluşmaktadır. Hem ülke ekonomisine sağlanan etki hem de bitmez tükenmez enerji kaynağının kullanımı açısından oldukça geniş avantajlara sahiptir. Bu avantajların tamamından yararlanmak için yapılması gerekenler için kaliteli solar sistem firmaları ile çalışmak çok önemlidir. Solar sistemlerin uygulanmasında işçilik kadar kullanılacak malzemelerin de kalitesi bağlayıcıdır. Kullanılan malzemelerin dünya standartlarında olması alınan verimi de tüketilen enerjiyi de etkileyecektir. İster solar sistem uygulamaları olsun isterseniz de tarımsal sulama sistemleri olsun her ikisi için de işçilik ve malzeme ikilisinin bir arada uyum içerisinde olması gerekir.

Akdemir Solar olarak kalite standartlarından taviz vermeden mükemmel işçilik ile solar sistem uygulamaları yapılmaktadır. Hizmet güvencemiz ile sizler için en iyi olanı sunmayı misyon ediniyoruz.