Güneş enerji sistemlerinin temel elamanlarından olan güneş panelleri ya da bizim bahsedeceğimiz adıyla solar paneller, güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüşmesinde ilk ve en önemli kısmını oluşturur.

Solar paneller elde edilecek verimi en çok etkileyecek güneş enerjisi sistemi ekipmanıdır. Güneş enerji sistemlerinde gerekli olan akü, inverter, regülatör ve diğer tüm malzemeler de sistemin verimi açısından etkili olsa da en önemli kısmı oluşturacak olan solar paneldir. Solar paneller, cami silikon çerçeve, güneş hücreleri ve diğer bağlantı ekipmanları vardır. Her birinin ayrı ayrı özellikleri alınacak verimi tabi ki etkileyecektir. Verimden kasıt sadece elde edilecek elektrik ile ilgili değil, uzun ömürlü olması, uzun süre ısı ve ışık alımını gerçekleştirerek süre anlamında verimi sağlamak gibi farklı seçenekler olmalıdır.

Solar panellerin kalite standartlarında olması, bağlantı ekipmanlarının kalitesi gibi seçici olmanız gereken konular olsa da bütçenizi de düşünmek durumundasınız. Bütçeniz açısından en uygun panel standartların dışında olabilir bu sebeple solar panel seçimi ve tamamen güneş enerji sistemlerinin projesi anlamında kararınızı vermeden önce ayrıntılı bir araştırma yapmanız gerekecektir. Alınacak verim ile değil tüketilecek enerjiden yola çıkarak bir projeye sahip olmalısınız. Güneş enerjisi sistemlerinin kuruluş yeri de bu anlamda bağlayıcı bir diğer etkendir.

Arazi uygulamalarında solar panellerin daha geniş bir alana kurulması gerekeceğinden güneş açıları kadar yerden yüksekliği de önemlidir. Solar panellerin her ne kadar toz tutmama özelliği olsa da yağmur ve oluşturacağı çamurdan dolayı verimin etkilenmemesi için yerden en az 50 cm kadar yüksekliğe montajını sağlayan ekstra bir uygulama gerekecektir. Çatı uygulamalarında ise bu hassasiyeti güneş açısı ve çatı eğimi gibi mühendislik bilgisi gerektiren yönlendirmeler ile yapmak gerekir.

Amacımız güneş enerjisinden everimli şekilde yararlanmak ve kazanacağımız enerjiyi hem ülkemize hem de kendimize kar olarak sağlamaktır. Akdemir Solar firması olarak, güneşten yararlanmanız anlamında sizler için en yararlı olanı sağlamak için hizmetler sunmaktayız. Kar amacınız ve solar sistemlerin avantajları açısından sizlerin en sağlıklı yatırımı yapması için yanınızda ve her zaman destekçiniz olacağız.