Solar kelime anlamı olarak güneş ile ilgili olan demektir.Solar enerji hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz ya da bu konuda bilmemiz gerekenler nelerdir beraberce bir bakalım istiyoruz.

Güne enerjisinden ilk çağlardan bu yana farklı yöntemler aracılığıyla yararlanılmaktadır. Bilinçli ya da bilinçsiz bu faydalanma günümüz teknolojileri ile bütünleştiğinde ortaya doğal ve çevre yararına sonuçlar çıkması kaçınılmaz olmaktadır. Suyu ısıtmak ya da meyve sebzeyi kurutmak amacıyla kullandığımız güneşten elektrik üretmek fikri çok da doğaüstü bir fikir değil diye düşünmekteyiz. Ülkemizde yeni yeni büyüme gösteren bir sektör haline gelmiş olsa da ülkemizden çok daha az güneş alan birçok gelişmiş düzey ülkelerde yaygın kullanımı söz konusu olmakta.

Türkiye konumu gereği neredeyse 9 ay gibi bir süre yoğun güneş etkisi altında olan bir ülkedir. Durum bu olunca da birçok sektör ve evler için solar enerjiden yararlanmak çok mantıklı bir seçenek olacaktır. Değişen fiyatlardan rahatsız olan özellikle sanayi elektriği kullanan işletmelerin neredeyse tamamı bu anlamada avantajdan yararlanmak için çalışmalar başlatmıştır. Sanayi için tamamına olmasa da en azından bir kısım elektriğin solar sistemler aracılığıyla üretilmesi için çalışmalara dâhil olunmuştur. Solar enerji sistemlerinin kurulum giderleri ilk etapta birçoğunuzu korkutsa da bu yatırım aslında gelecek dönem içerisinde yüksek kar anlamına gelecektir. Kısa sürede kendini amorti eden bir yatırım olarak solar enerji sistemleri gelecek vaat eden en ideal yatırım türüdür. Hem tüm avantajları düşünüldüğünde kendini hızlı kara geçiren bir sistem olması hem de devlet tarafından destekleniyor olması açısından bakıldığında ev tipleri ve arazi tipleri farkı olmadan atılacak en ciddi adımdır.

Akdemir Solar olarak yatırımcıların ve kullanıcıların yararına olan güneş enerjisi sistemlerinin uygulamasını yapmaktayız. Proje aşamasından başlayarak geleceğe yönelik yapacağınız sistemlerin tüm aşamalarında sizler için en iyi ve en kaliteli olanı sunuyoruz. Güneşin bitmeyen enerji kaynaklarından biri olmasından yararlanarak sizler için uzun ömürlü ve hayatınızı hem manevi hem de maddi anlamda kolaylaştıracak sistemlerin uygulamasının yapılmasını sağlıyoruz.

Güneşe dönük hedeflerinizin gerçekleşmesi için biz hep yanınızda olacağız.