Güneşin tükenmez kaynaklar arasında olması ve doğal kaynak olması nedeniyle güneş enerji sistemleri konusu fazlasıyla önem kazanmış hale gelmiştir. Ülkemizde artan faturalar ve tüketim de bu oranda artması ile özellikle sanayi tipi elektrik kullanımında solar enerji sistemlerinde büyük bir artış olmuştur.

Solar enerji sistemleri kurulumu gayet kolay ve verimi oldukça yüksek bir sistemdir. Bu konuda çalışma yapacağınız firmanın yüksek kapasitede ve donanımlı olması sizin için sağlanacak avantajı arttıracak en temel faktördür. Solar enerji sistemleri kurulumu için ilk olarak yerin tespitinin yapılması gerekir. Güneşin geliş açısına uygun olarak panel yerleştirilmesi işleminin yapılması gerekir. Arazi üzerine güneş enerji sistemi kurulacaksa yerden çamur ve tozdan etkilenmeyi azaltacak şekilde yüksek montaj yapılmalıdır. Kullanılan panellerin çoğunda kendini temizleme özelliği bulunmaktadır. Buna rağmen yerden yüksek montajı verimi mutlaka etkileyecektir. Tüm bu aşamaların öncesinde projesi çizilecek olan enerji santrali için alınacak verimden önce kullanılacak olan tüketim baz alınmalı ve diğer tüm ekipmanlar bu mantık baz alınarak yapılmalıdır.

Paneller kadar geri ekipman olarak kullanılacak olan invanterler de önemlidir. Ülkemizde yurt içi ve yurt dışı üretim invanterler kullanılmaktadır. Firmanızın kullanacağı markaları mutlaka araştırmalısınız. Solar enerji sistemlerinde kullanılan panelden aküye, kabloya kadar her malzemenin kalite standartlarında olması alınacak olan verimi yüksek oranda etkileyecektir. Bu yüzden firma kadar ekipman kalitesi de doğru olmak zorundadır.

Solar enerji sistemlerinde işçiliğinde çok önemli payı vardır. Birinci sınıf işçilik dediğimiz donanım anlamında yüklü ve tecrübeli çalışanlar hızlı ve verimi yüksek sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ülkemizde güneş enerji sistemleri konusunda sağlana destekler ile her geçen gün bu anlamda artan talepler vardır. Fabrika ya da ev tipi kurulum için de güneşin geliş açıları konusunda uzman kişiler ile çalışılması verimi illaki arttıracaktır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesin de ve özellikle Gaziantep için solar sistem firması arayışında olanların aradıkları kaliteyi ve mükemmeliyetçi hizmet anlayışı bulabilecekleri Akdemir Solar solar enerji sistemleri konusunda taleplerinizi karşılamak için çalışmaktadır. Güler yüzlü ve disiplinli ekip arkadaşlarımızla bitmeyen enerjiden yararlanmanız için elimizden geleni yapıyoruz.