Güneş enerjisinden yararlanmak konusunda yardım alma kararınızın takiben bu uygulamanın yapılacağı alan açısından değerlendirmeleriniz olacaktır. Günümüzde solar enerji sistemleri arazilere, fabrikalara ve evlere rahatlıkla uygulanabilen ve kullanıcıları kesinlikle yormayan temeller ile inşa edilmektedir.

İnşa edilmektedir diyoruz çünkü solar enerji sistemi hayatınızı kolaylaştırmakla beraber bunu yapmak için temelleri atılarak yapılacak soluklu bir projedir. Solar sistemlerden faydalanmak isteyenlerin ilk bakacağı şeyler elbette ki faydaları olacaktır. Güneş enerjisi sitemlerinden faydaları arasından en cazibi bütçesel anlamda sağlayacağı katkıdır. Kısa vadede kendini amorti etmesi yatırım açısından bakıldığında ilk avantaj olacaktır. Artan ve önüne geçilemeyen fiyat değişiklikleri nedeniyle sarsılan ekonomiden etkilenmeden fatura edilmeyen bir elektrik kullanabileceksiniz. Senelik bakımları periyodik olan yapılan güneş enerji sistemleri size ekstra maliyetler oluşturmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz projeler olarak katkı sağlayacaktır.

Ev tipi solar enerji sistemleri de yukarıda belirtilen avantajlar ile sahip olunmak istenilecek uygulamalar arasındadır. Solar enerji sistemlerinden alınması gereken verim esasına göre değil tüketilen enerji esasına göre uygulamanın projesi yapılmalıdır. Projenin çizilmesi ilk olarak yapılacak en ayrıntılı kısımdır. Güneşin geliş açısının en verimli olduğu yerlere doğru montaj ve kurulum yapılacak şekilde düzenleme sağlanmalıdır. Yüksek ihtimal ev tipi solar enerji uygulamalarında çatı montajı yapılacağı varsayımından yola çıkılarak, çatı eğimi, panelin montaj eğimi ve tesisat doğru konumlandırılması gibi mühendislik bilgisi ve mutlak tecrübe gerektiren ayrıntılar vardır.

Depolanan enerjisinin inverter ve aküler yardımı ile kullanılabilir elektrik enerjisine dönüşüp evinizde kullanılabilir sistem haline getirilmesi sadece projenin mükemmelliği ile sınırlı kalmayacaktır. Burada ayrıca dikkat edilmesi gereken ayrıntı kullanılacak tüm malzemelerin küçük büyük parça ayrımı olmaksızın kalite standartlarında olmasıdır. Kaliteli malzeme kusursuz işçilik ve tecrübe birleşimi size evinizde kendi üretimini yaptığınız sorunsuz çalışan bir solar enerji sistemi olarak geri dönecektir.

Akdemir Solar olarak bu güne kadar kurmuş olduğumuz tüm solar sistem projelerinden kusursuz müşteri memnuniyeti ile ayrılmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yenilene son teknolojileri bünyemize hızlı entegre ederek yenilikçi ve ilerleyici bakış açımızı sizlerin ayağına getiriyoruz. Solar enerji bizim işimiz.